ISBN: 9789044322545 | NUR: 301 | Verschenen: 01-05-2007 | Prijs: € 17.90 | Categorie: Romans | Download de cover

In Ooggetuigen heeft Carry Slee op flitsende wijze ingredienten van verschillende genres gecombineerd: de sappige intriges van een soap, de suspense van een thriller en de diepgang van een psychologische roman

Heb jij iets gezien?

Olga, Frank, Peter, Victor, Nicole - vijf gewone mensen met gewone, rustige leventjes. Althans, ogenschijnlijk. Maar achter de vitrages van de keurigheid zindert en borrelt het van de frustraties, jaloezie, nijd, overspel en onvervulde verlangens. Frank zet het makelaarskantoor van hem en zijn brave compagnon Huib op het spel door met buurtgenoot Victor een smerig zakelijk een-tweetje aan te gaan. Victor is een patser die zijn hand niet omdraait voor onfrisse zaakjes, net zoals hij het niet zo nauw neemt met de huwelijkstrouw.

Victors zoon Lars lijkt pas amorele geaardheid met de paplepel ingegoten te hebben gekregen, en daar wordt zijn klasgenoot Ruben, de zoon van Olga en Frank, op een verschrikkelijke manier het slachtoffer van. Tot schade en schande van Peter, de schoolconciérge die op de hoogte is van de terreur die Lars en zijn vrienden op Ruben uitoefenen, maar die niet in staat lijkt er iets aan te doen. Geraffineerd bouwt Slee de spanningen op en laat ze de gebeurtenissen naar een daverende, onafwendbare climax razen.

In Ooggetuigen heeft Carry Slee op flitsende wijze ingredienten van verschillende genres gecombineerd: de sappige intriges van een soap, de suspense van een thriller en de diepgang van een psychologische roman. Voeg daar een snelle cameravoering aan toe in de vorm van steeds een ander personage dat vertelt, en je hebt een boek dat je urenlang genadeloos gegijzeld houdt.