ISBN: 9789029588508 | NUR: 301 | Verschenen: 05-11-2013 | Prijs: € 19.95 | Categorie: Romans | Download de cover

Een totaal nieuwe Slee, met prachtige illustraties van Rudolf van Maanen.

Van schrijver Johan van Tongeren wordt verwacht dat hij binnenkort een nieuwe roman zal inleveren bij zijn uitgever.
Voordat hij in staat is deze roman te schrijven, moet hij eerst een aantal zaken uitzoeken die direct verbonden zijn met ervaringen uit zijn jeugd.

Johan van Tongeren is schrijver. Het idee dat hij weer een boek moet afleveren, omdat zijn uitgever dat van hem vraagt, verlamt hem volkomen. Hij raakt in een psychose. De lezer volgt hem op zijn reis langs de afgronden van onverwerkte emoties, over wegen naar verwaarloosde ideeën, op zoek naar zijn echte drijfveren en passies. Ontmoetingen met de sleutelfiguren uit zijn leven krijgen hierbij een allesbepalende plek. Welke rol spelen zijn moeder, grootmoeder en vader in wie hij uiteindelijk geworden is? Met welke gebeurtenissen uit het verleden moet hij afrekenen om verder te kunnen met zijn leven?

In ijzingwekkende scènes die vaak lijken op nachtmerries verwerkt de schrijver zijn angsten, valse hoop en diepgewortelde wensen en dromen, totdat er een wending komt en de hoofdpersoon een nieuwe weg kan inslaan.

Hoe langer hij doorloopt des te stiller het wordt. Geen loket meer te zien en hij komt niemand tegen. Na een minuut of vijf begint hij te twijfelen. Is dit wel de bedoeling? Maar Anna zei nadrukkelijk dat hij tot het eind van de gang moest lopen.
Eindelijk ziet Johan de drie deuren. Hij denkt aan de woorden van Anna. Hij moet niet zomaar de eerste de beste deur opendoen, maar goed nadenken welke hij kiest. Hij gaat op zijn gevoel af en opent de middelste deur. Zijn hart slaat over. Het is de strijkkamer van zijn moeder! Na die afschuwelijk gebeurtenis heeft hij hier nooit meer een stap binnen gezet.


Met prachtige illustraties van Rudolf van Maanen.

 

www.arbeiderspers.nl