Juf Braaksel en de magische ring

Carry Slee

Over Juf Braaksel en de magische ring


Bestellen

ISBN: 9789048843299 | € 14,99 | 256 blz.| Leeftijd: 8+

Eindelijk weer een heerlijk spannend 8+-boek van Carry Slee!

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten een plan bedenken om van die akelige juf Braaksel af te komen!

Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

Met illustraties van Iris Boter


Een heerlijk avontuur vol spannende scènes en grappige illustraties over een supergemene juf en twee dappere kinderen.

Over Carry Slee


Bestellen

Foto: Jan Willem Kaldenbach

Carry Slee is een van de meest bekende kinderboekenschrijvers van Nederland. Van haar boeken zijn inmiddels al meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht! Ook viel ze vaak in de prijzen met haar boeken: negen keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Juf Braaksel en de magische ring is het eerste deel in een nieuwe serie die Carry schreef voor kinderen vanaf 8 jaar.

Juf Braaksel en de magische ring, het eerste deel in een nieuwe serie!

Illustraties door Iris Boter


Bestellen


Iris Boter is geboren in 1972 en schrijft en tekent al vanaf de dag dat ze kón schrijven en tekenen. Het allerliefst tekent ze met kroontjespen en inkt! ’s Morgens vertrekt ze met een kan thee naar de zolderkamer en daar gebeurt het allemaal. Af en toe komt één van de katten even snuffelen en kijken hoe het gaat.

Voorpublicatie uit Juf Braaksel!

Fragment uit Juf Braaksel en de magische ring


Op maandagochtend staat er rekenen op het rooster, maar de klas van juf Evi heeft daar geen tijd voor. Straks gaan ze optreden voor het nieuwe hoofd van de school. Ze hebben net de laatste repetitie achter de rug.
‘Ik wil mijn solo nog een keer oefenen,’ zegt Lotte.
‘En wij willen onze moves nog een keer doen, juf.’
‘Nee jongens, daar is nu geen tijd meer voor. Juf Brakel kan elk moment hier zijn.’ De leerlingen kijken haar gestrest aan. ‘Jullie hoeven niet bang te zijn, bij het afscheid van meester Jaap ging het ook prima.’
Ze krijgen meteen weer vertrouwen als ze eraan denken. Meester Jaap vond hun voorstelling geweldig. Niet alleen het lied, maar ook de hiphopmoves die ze bij de muziek hadden gemaakt. Na afloop gaf hij ze allemaal een hand.
Ze hebben er zin in, de hele week hebben ze geoefend en nu is het eindelijk zover.
Lotte kijkt naar Thijs. Hij mag de laptop bedienen. Ze ziet aan zijn gezicht dat hij het ook spannend vindt. Daan controleert de beamer.
Juf Evi heeft ze er niet eens bij hoeven helpen. Ze hebben het allemaal zelf voorbereid. Vol spanning kijken ze naar de deur.
‘Juf Brakel zal zo wel komen,’ zegt juf. ‘Ik weet zeker dat ze het prachtig gaat vinden.’
Thijs gluurt door het raam van de deur. ‘Daar komt ze!’
Maar tegelijk schrikt hij. Is dat soms dat mens dat vaak langs hun huis fietst? Hij weet het niet en neemt snel zijn plek in.
Lotte let niet op Thijs. Ze voelt haar hart sneller kloppen.
Zodra de deur van de klas opengaat start Thijs de muziek. Juf Brakel staat nog niet binnen of ze beginnen te zingen. Vol trots kijken ze naar het nieuwe hoofd van de school. Zo’n verrassing had ze vast niet verwacht, denkt Lotte. Maar dan ziet ze het gezicht van juf Brakel. Met haar handen op haar oren loopt ze naar de laptop, dan duwt ze Thijs opzij en zet ze de muziek uit.
Woest kijkt ze juf Evi aan. ‘Wat is dit voor lawaai?
Noemt u dit rekenen? Het lijkt hier wel kermis.’
Het is doodstil in de klas.
‘Mijn leerlingen wilden u verrassen met een welkomstlied,’ zegt juf Evi.
‘Noemt u dit een verrassing? Deze chaos? Goede resultaten, daar kunt u me mee verrassen. Maar niet met deze herrie.’
‘Meester Jaap werd er altijd heel blij van als de kinderen optraden,’ zegt juf Evi.
‘Dat zal best. Het is maar goed dat hij met pensioen is. Het bestuur heeft mij niet voor niets aangesteld op deze school. Er moet hier heel wat veranderen om de school weer op de kaart te krijgen. Ik val van de ene verbazing in de andere. Weet u hoe ik het hier noem? Een puinhoop.’ Ze kijkt de klas aan. ‘Waar wachten jullie op? Zet de tafels en de stoelen onmiddellijk terug. Aan het werk. U spreek ik later.’ En ze loopt de klas uit.
Groep zes is sprakeloos. Zo’n reactie had niemand verwacht.
‘Was meester Jaap er nog maar,’ zegt iemand.
‘Die juf Brakel lijkt me niks,’ zegt Bram.
‘Juf Braaksel zal je bedoelen,’ zegt Daan.
Nu schiet de hele klas in de lach. Juf Evi doet net of ze het niet heeft gehoord, maar ze zien dat ze moeite moet doen om haar lachen in te houden.
‘We hebben alles voor niks gedaan,’ zegt Lotte teleurgesteld.
‘Welnee!’ zegt juf Evi. ‘Jullie hebben een geweldige voorstelling gemaakt. Niet voor niets. Juf Brakel waardeert het jammer genoeg niet, maar ik zal er eens over nadenken wie we wel blij kunnen maken met deze voorstelling.’
Onderweg naar de gymzaal raken ze er niet over uitgepraat.
‘Ik doe nooit meer iets voor die Braaksel,’ zegt Daan.
Daar is iedereen het over eens. ‘Ze heeft onze hele voorstelling verpest.’
Ze steken de straat over. Thijs vraagt zich nog steeds af of het dezelfde vrouw is die zo vaak langs hun huis fietst.
Ze lijkt er wel op, maar zeker weten doet hij het niet.
‘Wacht, mijn oorbel,’ zegt juf als ze aan de overkant zijn.
‘Daar ligt-ie!’ roept Daan en hij wijst naar het midden van de weg. Juf wil hem pakken, maar er komt net een auto aan. Als hij er maar niet overheen rijdt, denken ze. En ja hoor, als de auto voorbij is zien ze de oorbel op straat liggen. Helemaal verpletterd.
‘Wat jammer,’ zegt juf. ‘Mijn lievelingsoorbellen. Nou ja, niks aan te doen,’ vervolgt ze en ze loopt door. Maar ze zien aan haar gezicht dat ze het heel erg vindt.


Juf Braaksel-club


Blijf op de hoogte van de nieuwe Juf Braaksel-serie en krijg als eerste al het nieuws en exclusieve weetjes! 

Meld je nu aan voor de Juf Braaksel-club.

© 2018, Overamstel uitgevers | Deze website maakt gebruik van cookies om het bezoek te meten.