Zoeken
Bekendmaking Kinderjury-tiptitels
De Leesweken van de Kinderjury zijn gestart! Van 9 februari tot 10 april worden kinderen aangemoedigd om zo veel mogelijk te gaan lezen. Om kinderen te helpen bij het uitzoeken van hun favoriete boek heeft de Kinderjury een tiplijst samengesteld. Op de tiplijst staan 25 boeken per leeftijdscategorie voor de leeftijden 6 tot 9 en 10 tot 12.  

Bekendmaking Kinderjury-tiptitels

Gepubliceerd op 9 februari, 2022 om 15:43, aangepast op 11 februari, 2022 om 17:14

En we hebben tof nieuws! Zootje ongeregeld, Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning én Monster Zoo 2 – Op trollenjacht staan op de tiplijst. Tijdens de Kinderjury Stemweek van 11 t/m 17 april kunnen alle kinderen stemmen op hun favoriete boek uit 2021. Als je stemt, maak je kans op jouw lengte in boeken. Hoe leuk! De uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury is op 22 mei.

 

Zootje ongeregeld

Tore woont met haar enorme familie in een groot, rommelig huis: het is er altijd druk en gezellig! Maar haar klasgenootjes vinden het maar raar bij haar thuis en er komt nooit iemand spelen. Daarom besluit Tore het huis op te ruimen en een feest te geven, zodat iedereen kan zien hoe fijn het er is. Ze begint met een grote kast vol oud papier en brengt alles naar de container bij school. Opgeruimd staat netjes! Maar dan staat er een vrouw van KindZorg aan de deur. Ze wil de adoptiepapieren zien van haar broertje Olle. O jee… Lagen die niet in de kast die Tore net heeft opgeruimd?

Zal het Tore en haar familie lukken om te voorkomen dat Olle bij hen wordt weggehaald?

 

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Na de zomervakantie gaan Lotte en Thijs naar groep zeven. Helaas is de sluwe juf Braaksel nog altijd directeur van hun school. Ze hebben geluk dat Lucas weer terug is in hun klas: hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nóg iets heeft uitgevonden. Iets waarmee ze Juf Braaksel misschien wel voorgoed kunnen laten verdwijnen… Maar net voordat ze de uitvinding willen gebruiken, wordt hij gestolen. Net als Lotte, Thijs en Lucas het op willen geven, blijkt dat Milou, hun nieuwe klasgenootje, meer van de diefstal afweet. Komen ze dan toch nog van die gemene Juf Braaksel af?

 

Monster Zoo 2 – Op trollenjacht

In dit tweede deel van Monster Zoo gaat Jindra voor het eerst op monsterjacht. Samen met Siggy, die al superveel ervaring heeft, moet hij in Noorwegen een grote groep trollen vangen. Maar dat loopt al snel helemaal mis…

Stemmen op deze titels kan van 11 t/m 17 april. Wil je meer weten over de tiplijst? Klik hier voor meer informatie. 

 

 

 

Boeken
Carry Slee - Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
Carry Slee

Eindelijk een nieuw, spannend Juf Braaksel-avontuur!

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Carry Slee voor het laatste nieuws